Kohus peab Opmanni süüasjas eelistungi märtsis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Opmann.
Mart Opmann. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus otsustas neljapäeval, et majanduskuriteos süüdistatuna kohtu alla saadetud endise rahandusministri Mart Opmanni süüasjas toimub eelistung 11. märtsil.

Eelistungil on menetluspooltel võimalik esitada kohtule taotlusi ja pannakse paika protsessi ajagraafik.

Põhja ringkonnaprokuratuur on esitanud 1956. aastal sündinud Opmannile ja 1966. aastal sündinud Jürgen Vesterile süüdistuse usalduse kuritarvitamises ja ettevõtte maksejõuetuse põhjustamises ning Vesterile ka omastamises ja raamatupidamise kohustuse rikkumises, ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põder BNS-ile.

Süüdistuse järgi põhjustas praeguseks pankrotistunud AS-i Premium Motors Grupp nõukogu liige Jürgen Vester oma tegevusega aastail 2007-2010 ettevõttele kokku 2,855 miljonit eurot kahju, sellest 1,628 miljonit koos juhatuse liikme Mart Opmanniga.

Põhja ringkonnaprokuratuur alustas kriminaalmenetlust ühe ettevõtte avalduse alusel 2011. aasta märtsis. Kriminaalasja kohtueelse uurimise viis läbi Põhja prefektuuri majanduskuritegude talitus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles