Treenerid tahavad õpetajatega võrdset palka

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpallitreening.
Võrkpallitreening. Foto: Arvet Mägi

TALO ja valitsuse palgakõnelustel osalev Eesti Treenerite Liidu juhatuse esimees Madis Arras ütles, et kõigepealt tahavad treenerid palgatingimuste võrdsustamist õpetajatega.


«Soovime, et treenerite alampalk oleks fikseeritud nooremõpetaja tasemel, praegu jääb see umbes tuhande krooniga alla,» lausus Arras, kes esindab omavalitsuste palgal olevat 150 treenerit, kes töötavad 18 spordikoolis üle Eesti.

Arrase sõnul on praegu treenerite saamisega suur mure ja isegi sellistel populaarsetel aladel nagu suusatamine ja korvpall hakkab sellealane kompetents ära kaduma. Noored eelistavad pärast ülikooli lõpetamist tulusamaid töökohti ja osa treenereid läheb kooli. Tulemusena kannatab noorte kehaline vorm ja üldisemas plaanis kogu Eesti rahva tervis.

Praegu pole treeneritel kindlat kuupalka paika pandud ja see sõltub suuresti tööandjast, rääkis Arras. «Aga nii ebakindla tulevikuväljavaatega ei soovi äsja kooli lõpetanud spetsialist ennast siduda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles