Korteriturgu dikteerivad müüjad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja
Kortermaja Foto: Kristjan Teedema

Tallinna korterite pakkumiste arv on kolme aastaga vähenenud kaks korda, mistõttu on taas turgu dikteerima asunud müüjad. Väiksematele, soodsamas hinnaklassis korterile on tihti suisa 2-3 tõsist ostuhuvilist, kes üksteist üle trumbata proovivad.

«Kui masu ajal aitasid maaklerid kohtutäitureid ja pankrotihaldureid enampakkumiste läbi viimisel, siis iroonilisel kombel tuleb taaskord üha rohkem enampakkumisi ette, seekord ostjate survel,» ütles Pindi Kinnisvara Tallinna eluruumide osakonna juhataja Liisi Rätsep.

«Tugev surve hindadele on tingitud järsult alanenud pakkumiste arvust ja samal ajal kasvanud tehingute arvust, samas usume, et olukord taastub aasta-kahe jooksul iseenesest - suur osa tänastest tehingutest tehakse deposiidikontodel väljundit otsiva vaba raha toel, mis suunatakse kinnisvara edasise kallinemise korral lihtsalt mujale instrumentidesse,» sõnas Rätsep.

«Ka üüriäri ei ole pikas perspektiivis niivõrd tulus, kui ta tänaste arvutuste kohaselt tunduda võib, sestap kaob kohalike investorite huvi kohe, kui tootlusnäitajad langema hakkavad,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles