Eesti ja India sõlmisid IT-koostööleppe

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India IT minister Kapil Sibal.
India IT minister Kapil Sibal. Foto: AFP / Scanpix

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts kohtus täna Delhis India justiits- ja IT-ministri Kapil Sibaliga ja allkirjastas Eesti ja India vahelise IT-koostööleppe.

Leping võimaldab Eestil jagada oma e-valitsemise kogemust ning annab mõlema riigi firmadele garantii praktiliseks IT koostööks. Lisaks e-valitsemise alasele ja akadeemilisele koostööle hõlmab leping ka ühistegevust uuenduslike lahenduste väljatöötamiseks ja rakendamiseks. Parts rõhutas ühtlasi ka kõrghariduse ja teaduskoostöö olulisust IT valdkonnas.

Allkirjastatud leping annab mõlema riigi firmadele garantii praktiliseks IT-alaseks koostööks. Konkreetse ühistegevuse võimalusena rääkisid ministrid India riikliku pilveteenuse käivitamisest, millega seoses Eesti firmadel avaneb võimalus oma toodete ja teenuste pakkumiseks avaliku- ja erasektori koostööprojektides.

India minister avaldas tunnustust Eesti e-riigi valitsemisele ja saavutustele küberjulgeoleku tagamisel. Hr Sibal rõhutas, et India hindab kõrgelt Eesti ettevõtete paindlikkust ja võimekust erinevates IT-valdkondades sobivate lahenduste leidmisel.

Kapil Sibal käis Eestis 2011. aasta sügisel ametlikul visiidil. E-riigi Akadeemias on seni täienduskoolitustel osalenud ca 150 India keskvalitsuse ja osariikide tasandi e-valitsuse inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles