Nordea pensionifondide maht kasvas enam kui kolmandiku võrra

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea Pensions Estonia juht Angelika Tagel.
Nordea Pensions Estonia juht Angelika Tagel. Foto: Peeter Langovits

Nordea pensionifondide varade maht kasvas võrreldes möödunud aastaga Eestis ligi 38 protsenti, mida on pea kaks korda rohkem kui pensionifondide turu kasv tervikuna, teatas Nordea Pensions Estonia.

Ettevõtte II samba pensionifondide turuosa kasvas aastaga ligi 14 protsenti ja III samba pensionifondide turuosa liikus üles ligi 34 protsendi võrra. Turuosa tervikuna jäi 4,8 protsendi juurde ja varade maht ületas 90 miljonit eurot.

Nordea Pensions Estonia AS juht Angelika Tageli sõnul suudeti möödunud aastal Nordeas teha õigeid valikuid ning valitud strateegia kasutada investeerimisel laiapõhjalist ning globaalset hajutatust õigustas end. Selle tulemusena suurenes sarnaselt varasematele aastatele ettevõtte  turuosa nii klientide arvu kui fondide varade mahu lõikes. «Kõnekaks faktiks on seegi, et oleme ise investeerinud üle poole fondivalitseja omakapitalist Nordea pensionifondidesse, mistõttu rõõmustame fondide heade tulemuste üle koos meie rohkem kui 30 000 kliendiga,» sõnas Tagel.

2013. aasta lõpus moodustas omainvesteering pensionifondidesse 2,63 miljonit eurot ning aastaga kasvasid fondivalitseja varad Nordea pensionifondides 5,6 protsendi võrra.  

Fondivalitseja äritulud 2013. aastal olid 1,26 miljonit eurot, ärikulud 0,91 miljonit eurot ja tegevuskasum 0,36 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles