Moody's: Sotši ei ole Vene majandust ergutanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värskeltvalminud hotellid ja poed Punasel Lagendikul (Krasnaja Poljana).
Värskeltvalminud hotellid ja poed Punasel Lagendikul (Krasnaja Poljana). Foto: SCANPIX

Reitinguagentuur Moody's ütles kolmapäeval avaldatud ülevaates, et reedel avatavad Sotši olümpiamängud ei ole aeglustunud Venemaa majanduskasvu eriti mõjutanud ning seetõttu jätab Moody's Venemaa reitingu tasemele Baa1.

Moody's tõdeb, et Sotši linnas ja seda ümbritsevas Krasnodari krais on infrastruktuur paranenud, kuid edaspidi selle piirkonna majanduse olukord muutub pingelisemaks. Olümpiamängude jaoks ehitatud infrastruktuuri ülalpidamine on kallis ja selle kasutamine jääb ilmselt väheseks. Moody'se sõnul ei ole kindel, kas mängude järel suudetakse seda kasutada näiteks turismiks.

Moody's ütleb, et olümpiamängude ettevalmistamise negatiivne kajastus ja nende suureks paisunud eelarve ning korruptsioonikahtlustused ei aita parandada Venemaa imagot. Lisaks on mängude korraldamist rahastada aidanud Vnesheconombankile ja Sberbankile oodata teatud negatiivset mõju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles