Sooman: inimesed ei peagi pidevalt oma kinnisvara väärtust teadma

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pindi Kinnisvara juhataja Peep Sooman.
Pindi Kinnisvara juhataja Peep Sooman. Foto: Liis Treimann

Pindi Kinnisvara juhatuse liikme Peep Soomani sõnul vastab tõele, et inimeste teadlikkus oma kinnisvara väärtusest on väike, kuid pole ka põhjust, miks nad sellest pidevalt teadlikud peaksid olema.

«Nad avavad müügiportaali, otsivad oma kinnisvaraga sarnase objekti ja seejärel leiavad, et nende elamine maksab sama palju. Portaalides on aga objektid tihti ülehinnatud ja tegelikkust peegeldavad tehingute hinnad,» rääkis kinnisvaraasjatundja.

Samas nentis Sooman, et enamikule inimestele ei ole kinnisvara tõenäoliselt mitte finantsinvesteering, vaid investeering tulevastele põlvedele, niisiis polegi põhjust, miks nad peaksid pidevalt oma kinnisvara täpset väärtust teadma.

Swedbanki värskest uuringust selgus, et Eesti elanikud peavad kõige turvalisemaks investeeringuks kinnisvara, kuid paradoksaalselt ei tea inimesed, kui palju neile kuuluv vara väärt on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles