Peterson: Eestisse ei tulegi odavat tööjõudu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingute keskliidu juht Peep Peterson
Ametiühingute keskliidu juht Peep Peterson Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ametiühingute keskliidu esimees Peep Peterson ütles tänases ETV saates «Terevisioon», et me peaks hakkama ennast harjutama mõttega, et Eestis ei ole ega tule odavat tööjõudu.

«Me tulime kriisist välja selle teadmisega, et peame hakkama tegema midagi teistmoodi: et majandus hakkaks toimima teistes sektorites - seal, kus tõesti on võimalik palka maksta, on võimalik kasumit teenida -, ja praegusel hetkel mulle tundub, et see muutus on tegelikult tegemata. Ja seetõttu on piisavalt neid ettevõtjaid, kes tahavad toota samamoodi, nagu nad tegid 1994. aastal,» rääkis Peterson ning lisas, et on nõus majandusminister Juhan Partsiga, kes on rääkinud, et pigem tuleb odaval tööjõul baseeruvad ettevõtted kolida kuhugi mujale ja leida oma inimestele tasuvat tööd.

«Me peame harjutama ennast mõttega, et Eestis ei olegi odavat tööjõudu. Ja siia ei tulegi odavat tööjõudu, sest isegi kui me hakkame välismaalt tooma, siis minu küsimus on, kus on need hulgilaod, kus need töötajad ootavad,» ütles Peterson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles