Keila-Joa loss sai uued eraisikutest omanikud

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila-Joa mõis,.
Keila-Joa mõis,. Foto: Liis Treimann.

Riigi Kinnisvara AS sõlmis täna Keila-Joa lossi kinnistu müügiks lepingu Andrei Dvorjaninovi ja Aleksandr Giduljanoviga, 6,15 miljoni krooni peale.


Keila-Joa lossi viie hektari suuruse kinnistu sihtotstarve on ühiskondlike ehitiste maa. Kinnistul paiknevad riiklike kultuurimälestistena kaitse alla võetud mõisa peahoone, väravahoone, talli- ja karjakastell, külalistemaja ja kabel, kelder, mõisa aia piirdemüür ja park.

Ostjatega kokkuleppel toimuvad ka sel suvel Keila-Joa lossis varasemalt planeeritud Eesti Draamateatri etendused.

Uus enampakkumine Keila-Joa lossi müügiks alghinnaga 2 miljonit krooni kuulutati välja 17. märtsil ning enampakkumise tähtajaks laekus 13 ostusoovi.

Kõik konkursil osalenud pakkusid üle alghinna, kuid võitjate hind ületas kõiki ülejäänud pakkumisi.

Andrei Dvorjaninov teatas oma juristi vahendusel, et ei soovi hetkel veel oma plaanidest Keila-Joa kinnistuga rääkida, kuid on valmis seda tegema mõne aja pärast.

Dvorjaninov on eksootilist disainmööblit müüva mööblisalongi Luxor omanik. 2007. aastal ostis sama ärimees Kristiina Ojulandi ja tema elukaaslase Raimo Kägu omanduses olnud Keila-Joa suvila, mille lubas taastada endisel kujul.

Varem on riik üritanud Keila-Joa mõisakompleksi müüa nii 20 kui 10 miljoni krooni suuruse alghinnaga.

2006. aasta lõpus oli Urmas Sõõrumaa äripartneri Gunnar Kooli firma VIP Invest valmis kõnealuse kinnistu eest välja käima 45,1 miljonit krooni. Selle vastu ilmutasid toona huvi ka Sõõrumaa ise ja Oliver Kruuda.

Kooli sooviks oli rajada Keila-Joale suurejooneline laulatuspark ühist eluteed alustavate paaride tarvis.

Paraku teatas RKAS mõni kuu hiljem, et riik soovib kompleksi endale jätta. Selle kordategemise kuluks on hinnatud 100-200 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles