Iga kümnes vastsündinud lätlane on britt

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Läti Briti suursaatkonna andmetel nägi iga kümnes mullu sündinud lätimaalane esmakordselt ilmavalgust Suurbritannia pinnal.

Nimelt said 2013. aastal Läti kodakondsuse 2281 Suurbritannias sündinud last ehk üle 10 protsendi Läti juurdekasvust, vahendab Dienas Bizness.

Nagu kommenteeris naljatledes Läti suursaadik Suurbritannias Andris Teikmanis, on Inglismaa suuruselt teine Läti omavalitsus.

Saadik on küll täheldanud, et ühe otsa piletite ostmine Lätisse on viimase aastaga sagenenud, kuid «rääkida emigratsioonilaine tagasivalgumisest oleks veel vara».

Küsimuse peale lätlaste kuvandi kohta Suurbritannias vastas Teimanis, et neid võetakse seal kui idaeurooplasi, mis on tema arvates veidi veider. Saadik on täheldanud, et Lätist väljarännanud satuvad sageli Briti kriminaalkroonikasse, mistõttu jõuab kodumaale harva häid uudiseid.

«Siiski seostuvad Lätist väljarännanud brittidel inimestega, kes teevad oma tööd hästi ja ausalt,» rõhutas Teikmanis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles