Porila läks taas Arco Vara vastu kohtusse

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arco Vara.
Arco Vara. Foto: Arco Vara

Indrek Porila esitas kohtule hagi, milles nõuab Arco Varalt 27,3 miljoni krooni tasumist ning Floristan Grupi 12,5-protsendist osalust.


Arco Vara AS teatas börsile, et selle endine töötaja Porila nõuab Harju maakohtule esitatud 21,0 miljoni kroonise põhivõla ning 6,3 miljoni kroonise viivise tasumist. Lisaks nõuab Porila Arco Varale kuuluva 12,5-protsendise Floriston Grupp OÜ osaluse omale võõrandamist.

Aasta alguses esitas Porila Arco Vara vastu pankrotiavalduse ja nõudis 37,9 miljoni krooni tasumist. Kohus pidas Arco Vara sõnul Porila avaldust aga täielikult põhjendamatuks.                                                     

Arco Vara juhatus on 2007. aastal aktsiate avaliku müügi prospektis öelnud, et Porilal on õigus preemiale, mis vastab 12,5 protsendile Floristoni omakapitalile ning mis kuulub tasumisele pärast Floristoni kinnisvaraprojektide realiseerimist. Prospektis on vastava omakapitali osaluse väärtust hinnatud 37,9 miljoni krooni suuruseks.

Mullu sügisest ei soovinud Porila enam esialgsest, 2001. aastal sõlmitud suulisest kokkuleppest tulenevat 12,5 protsendist osalust Floristonis, vaid asus Arco Varalt nõudma eelnimetatud summa tasumist.

Oma praeguses hagis nõuab Porila aga nii raha tasumist kui ka osalust. Arco Vara ei tunnista nõuet, sest ükski kinnisvaraprojektidest, mille alusel osalus jagamisele kuulus, ei ole realiseerunud.

Arco Vara esitas tänavu 30. aprillil Porila vastu hagi pahatahtliku pankrotiavaldusega tekitatud kahju sissenõudmiseks. Arco Vara juhatuse arvates on Porila praegune  käitumine käsitletav vasturünnakuna, survestamaks Arco Vara oma hagist loobuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles