Männik KE majanduskonverentsil: vaja on suurt majanduskasvu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Männik
Jaan Männik Foto: Toomas Huik

Keskerakonna (KE) majanduskonverentsil esinenud Jaan Männiku sõnul on Eesti riigi peamiseks probleemiks tulevikuvisiooni puudumine ja Eestis räägitakse liialt vähe majanduskasvust.

«Eestil puudub tulevikuvisioon ja ilma visioonita on raske juhtida,» rääkis Männik oma ettekandes.

Ühtlasi märkis ta, et Eesti elab piirkonnas, mis hakkab oma mõju kaotama. Eesti suurim probleem on Männiku sõnul demograafiline ning suurel väljarändel on tagajärjed ka meie majandusele.

Proleemi aitaks Männiku sõnul lahendada kõrgem majanduskasv ja tuleks vähendada palgavahet Lääne-Euroopaga. «Vaja on suurt majanduskasvu, et üldse kuhugi jõuda. Terve maailm räägib majanduskasvust, meie võrdlemisi vähe,» märkis ta.

Tallinnas Jaan Poska majas toimub konverents «Eesti majanduse väljavaated 2020. aastatel», kus ettekannetega esinevad Jaan Männik, Enn Veskimägi, Oleg Harlamov, Arnout Lugtmeijer, Raivo Rand, Jüri Mõis, Heido Vitsur, Kalev Kallo ja Jaan Õmblus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles