Loe, kuidas poputatakse töötajaid Ericsson Eesti tehases

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektroonikatootmise langus tegi Eestist euroala tööstuse punase laterna. Pildil Ericsson Eesti Tallinna tehas.
Elektroonikatootmise langus tegi Eestist euroala tööstuse punase laterna. Pildil Ericsson Eesti Tallinna tehas. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kaalu langetamine tööandja toetusel, tervislik toit tööandja kulul, üritused töötajate lastele, doonoripäevad, vaktsineerimised, perearsti ja psühholoogi loengud – see on osa hüvedest, mida Ericsson Eesti Tallinna tehas oma töötajatele pakub.

Ettevõte jõudis konkursil Unistuste tööandja viie finalisti hulka. Viimaste aastatega on ettevõttes oluliselt muudetud sissejuurdunud kultuuri ning ka ettevõtte väljapoole nähtavat nägu. Muutuste eesmärgiks oli luua tugev tööandja bränd ning et ettevõtet teataks selle poolest, et ta kannab oma töötajate ees sotsiaalset vastutust ning panustab ka nende arengusse. Seeläbi tahab Ericsson Eesti ligi tõmmata oma ala parimaid professionaale, peatada tööjõuvoolavus ning luua töötajates turvatunne tuleviku suhtes.

Mõned näited töötajate elust Ericsson Eesti tehases:

  • Oluliseks peetakse töö ja tervise tasakaalu. Et seda saavutada võivad kõik töötajad tööandja kulul harida end tervisliku toitumise alal, osaleda ettevõtte kaalujälgimisklubis ja sammuvõistlusel. Osa lõunast maksab tööandja töötajatele kinni.
  • Töötajate lastele tehakse ekskursioone tehases. Jõuluajal saavad kõik lapsed koos vanematega vaadata teatrietendust Estonias ning paljudele on see üldse elu esimeseks teatriskäiguks.
  • Ettevõtte töötajad saavad osaleda SEB sügisjooksul ja Maijooksul. Mõlemal on firma juba aastaid esindatud 1500-2000 jooksjaga.
  • Sügis-talvisel ajal pakutakse firma sööklas õhtuti taimeteed. Perearst tuleb räägib ettevõtte töötajatele sügisel, kuidas hoida tervist külmal ajal.
  • Võimalus kuulata psühholoogi loenguid või vajadusel ka psühholoogi vastuvõtt.
  • Ettevõte kompenseerib töötajatele 50 protsenti tasemeõppe tasust.
  • Kõik juhid, spetsialistid ja oma töös inglise keelt vajavad töölised saavad osaleda keele intensiivõppes.
  • Arenguvestlused toimuvad kõikide töötajatega, sh renditöötajatega.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles