EL plaanib investeerida tööstuse innovatsiooni 22 miljardit eurot

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa Liit (EL) plaanib seitsme aasta jooksul 22 miljardi eurost investeerimispaketti tööstuse innovatsiooni.

Sellest 4 miljardit tuleks liikmesriikidelt, 10 miljardit tööstuselt ja ülejäänu programmilt Horizon 2020, ütles Euroopa Komisjoni teaduse ja innovatsiooni peadirektoraadi direktor Maive Rute neljapäeval Tallinnas ajakirjanikele.

Lisaks plaanib EL kuni aastani 2020 investeerida innovatsiooniprogrammidesse Galileo ja Copernicus, vastavalt 7 miljardit eurot ja 4 miljardit eurot.

Majanduskriisi algusest 2008. aastal on EL-ist praeguseks kadunud 3,5 miljonit töökohta, rääkis tööstus- ja ettevõtluspoliitika peadirektoraadi juhi nõunik Andreas Veispak. Investeeringud on vähenenud 350 miljardi euro võrra, lisas ta.

Selle olukorra muutmiseks soovib EL suurendada kirja- ja arvutamisoskust ning arendada väike- ja keskmise suurusega ettevõtteid. Eesti on selles osas Veispaki sõnul juba esirinnas, kuid näiteks Portugal kaugel. EL liigub selle poole, et ettevõtte saaks luua kolme päeva ja 100 euroga, sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles