eKooli tabas küberrünnak

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvuti. Illustratiivne foto.
Sülearvuti. Illustratiivne foto. Foto: Panther Media/Scanpix

eKooli veebilehe ekool.eu vastu on käimas küberrünnak, mis algas täna hommikul kella 9:30 paiku, teatas keskkonda haldav Koolitööde AS.

«Hetkel on ekool.eu kasutatav ainult Elioni klientidele, püüame koostöös meie teenusepakkuja Elioniga leida kiiresti lahenduse ja teenuste osutamise täismahus taastada,» selgitas ettevõtte juht Pille Parikas pressiteate vahendusel.

Hetkel on eKool kättesaadav Eesti siseselt. Parikase sõnul ei ole rünnaku päritolu veel teada ning selle uurimine võtab rohkem aega.

eKooli kliendihaldurid on koole informeerinud probleemidest teenuse osutamisel. Ettevõte tegeleb probleemi lahendamisega ja annab esimesel võimalusel teada teenuste taastamisest.

Riigi infosüsteemi ameti kommunikatsioonijuht Liisa Tallinn ütles E24-le, et ametit on küberrünnakust teavitatud ning hetkel tegeleb selle lahendamisega Koolisüsteemide AS.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles