Maailma naftaturul oodatakse raportit USA reservidest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftapuurtorn Kanadas
Naftapuurtorn Kanadas Foto: SCANPIX

Toornafta hind maailmaturul näitas täna kosumise märke, kuna kauplemismeeleolu sai tuge globaalsetelt aktsiaturgudelt, kus investorid ootavad USA energiaministeeriumi iganädalast raportiti naftareservide kohta.

New Yorgi futuuridelepingu peamise nafta (light sweet crude) barreli hind juulilepingutes kerkis 1,76 dollarit 70,51 dollarini, vahendas AFP.

Londoni kerkis Põhjamere Brenti barreli hind juulilepingutes 1,50 dollarit 71,12 dollarini.
Energiakonsultatsioonide firma Purvin & Gertz juhtfiguur Victor Shum rääkis AFP-le, et nafta jälgib aktsiaturgudelt tulevaid vihjeid

«Hirmufaktor, mis surus turge alla (eile), on taandunud ja seetõttu oleme näinud aktsia- ja naftahindade tõusu… Küllaltki palju investoreid tundis, et turul on ülepakkumine,» rääkis ta.

Suurenenud pinge Korea poolsaare pärast ja kartused selle üle, et Euroopa võlakriis võib ära nullida majanduse kosumise, kukutasid aktsiahindu eile.

Shum hoiatas, et nafta hind jääb volatiilseks seni, kuni eelpoolmainitud asjaolud saavad lahendatud.

USA energiaministeeriumi avaldab täna raporti, mis puudutab naftareservi suurust 21. mail lõppenud nädalal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles