Kredex Krediidikindlustuse riskiportfell kasvas 157 miljoni euroni

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksupettuse maht ulatus üle kolme miljoni euro.
Maksupettuse maht ulatus üle kolme miljoni euro. Foto: Margus Ansu / Postimees

AS Kredex Krediidikindlustus kindlustas eelmisel aastal Eesti ettevõtjate riske ligi 60 riigis, ettevõtete poolt kindlustatud arvete maht kasvas aastaga enam kui 20 protsenti.

Kredex Krediidikindlustus juhatuse esimehe Meelis Tambla sõnul hüvitati aasta jooksul ettevõtetele maksmata jäänud arvetest tulenenud kahjusid enam kui 200 000 euro ulatuses.

«Suurim kahjujuhtum toimus Leedus, kuid neid esines ka näiteks Taanis ja Eestis. Meie hinnangul on krediidikindlustuslahenduste kasutamine ettevõtetes viimastel aastatel kasvanud,» sõnas Tambla.

Kredex Krediidikindlustuse riskiportfell kasvas eelmise aasta lõpuks 157 mln euroni, kokku sõlmis oma äripartnerite makseriskide kindlustamise lepingu üle 70 Eesti ettevõtte.

Suuremad kindlustuse sihtriigid olid Soome, Saksamaa, Läti, Poola ja Rootsi. Aasta jooksul kasvasid tegevusmahud  Venemaal, Kasahstanis, Ukrainas ja Valgevenes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles