Sampo jätab magusa kinnisvara konkurentidele

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sampo Panga esindus Tallinnas.
Sampo Panga esindus Tallinnas. Foto: Raigo Pajula

Kui SEB ning Swedbank on loonud hapude laenudega kaetud kinnisvara ostmiseks eraldi tütarfirmad, siis Sampo kinnistute kokkuostmisesse ei usu.

Praeguse seisuga on Sampo kinnisvaraportfell vähem kui tagasihoidlik ning koosneb viiest maatükist ning kahest korterist. Võrreldes SEB kinnisvaraüksuse Estectuse ning Swedbanki Ektornetiga, on see piisk meres.

«Pank järgib tegutsemispoliitikat, kus probleemne kinnisvara realiseeritakse läbi varade sundtäitmise menetluse,» ütles panga kommunikatsioonispetsialist Tõnu Talinurm.

Tema sõnul on valdav põhimõte mitte osaleda enampakkumistel, vaid realiseerida vara parima pakkuja ehk kolmandale osapoolele. «Pank ei soovi omandada kinnisvara ega suurendada oma vara probleemlaenude omandamisega ja sellest tulenevalt tegeleda ka nimetatud varade haldamise ja turuhindade riskijuhtimisega,» lisas Talinurm.

Kas konkurendid SEB ning Swedbank käituvad kinnisvara ostes ning tulevasele kasule lootes valesti, Sampo ei ütle, kuid kinnitab, et nemad nii ei tee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles