Swedbank: alates 15 000 euro väljavõtmisest on õigus nõuda lisainfot

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Swedbanki pangakontor.
Nõmme Swedbanki pangakontor. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Swedbankil on õigus kontorist sularaha väljavõtmisel nõuda kliendilt täiendavat informatsiooni juhul, kui tehingu väärtus on üle 15 000 euro.

Ühe tuntuma Suurbritannia panga HSBC kliendid peavad suuremat summat sularaha pangast välja võttes esitama kirjaliku kinnituse, kus nad peavad selgitama, milleks neil seda raha vaja on. Swedbanki sõnul nemad midagi erakorralist ei nõua ega piiranguid ei sea.

Sularaha väljavõtt on Swedbanki sõnul pangatehing nagu iga teine ja allub rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise seaduses toodud hoolsusmeetmete kohaldamisele - alates isikusamasuse tuvastamisest, lõpetades vara päritolu tõendavate dokumentide nõudega.

«Seadus kohustab panka hoolsusmeetmeid muuhulgas kohaldama tehingute juhuti tegemisel või vahendamisel, kui tehingu väärtus on üle 15 000 euro või võrdväärne summa muus vääringus, sõltumata sellest, kas rahaline kohustus täidetakse tehingus ühe maksena või mitme omavahelist seost omava maksena, » selgitas Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask E24-le.

«Seega alates sellest summast on pangal õigus nõuda rohkem informatsiooni kui tavapärane isikusamasuse tuvastamine,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles