Turistide majutus lõi Euroopas mullu rekordeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üheks enim kasvavaks Eesti ja Horvaatia vaheliseks koostöövaldkonnaks on kujunemas turism. Pildil on Hvari linn.
Üheks enim kasvavaks Eesti ja Horvaatia vaheliseks koostöövaldkonnaks on kujunemas turism. Pildil on Hvari linn. Foto: AP / Scanpix

Möödunud aastal oli Euroopa Liidu 28 liikmesriigi turistide majutuspaikades veedetud ööde arv 1,6% suurem kui 2012. aastal, ulatudes rekordilise 2,6 miljardi ööbimiseni, vahendab ERR uudisteportaal Eurostati.

Arvestatud on nii puhkuse- kui ka tööreisijaid. Turistide majutuspaikades veedetud ööde arv kasvas peaaegu kõigis EL-i liikmesriikides, mille kohta on andmed kättesaadavad, välja arvatud Itaalias (-4,6%), Küprosel (-3,7%). Tšehhi vabariigis (-1,2%), Soomes (-0,7%) ja Belgias (-0,5%).

Kõige suurem oli kasv Kreekas (+11,7%), Maltal (+7,8%), Lätis (+7,3%), Suurbritannias (+6,5%), Bulgaarias (+6,2%), Slovakkias (+5,5%) ja Ungaris (+5,0%), Eestis oli kasv 3,2%.

Välismaalaste osa oli kõigis liikmesriikides keskmiselt 45% ja oma riigi elanike osa 55%, Eestis läks välismaalaste arvele 68% majutuskohtades veedetud öödest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles