Nipid enese tööle sundimiseks neil päevadel kui tahaks vaid puhata ja mängida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naermine annab alati head energiat.
Naermine annab alati head energiat. Foto: SCANPIX

Mõni päev on lihtsalt selline, kus ei taha midagi teha. Energiat tööasjadega tegelemise pole ning tahaks hoopis puhata ja mängida. Tööandjale muidugi selline suhtumine ei meeldi.

Inc.com jagab nõuandeid, kuidas sellisel nullpäeval käituda, et ennast ikkagi töölainele saada:

Tee hommikul esimese asjana trenni. Füüsiline aktiivsus mõjub nii ajule kui ka kehale positiivselt, seda teavad kõik. Vähem teatakse seda, et treeningul on pikaajalisem mõju inimesele. Vermonti ülikooli teadlased on avastanud, et keskmise intensiivsusega aeroobne treening mõjutas inimeste meeleolu positiivselt koguni järgneva 12 tunni jooksul.

Lõpeta arutu söömine. Väga lihtne on laua taga istudes pidevalt midagi näkitseda. Tõenäoliselt viib see lõpuks kaalukasvuni, mis aga omakorda toob kaasa terve hunniku tervisehädasid. On leitud, et ülekaalulised inimesed kalduvad kergemini depressiooni ning selle tulemusena on nad ka vähem produktiivsemad.

Cornelli ülikooli teadlased märgivad, et juba väikesed muudatused söömisharjumustes võivad viia kaalulanguseni. Jutt käib nii elemetaarsetest asjadest nagu see, et käeulatuses võiks olla tervislik kraam, süüa tuleks väikeste portsjonite kaupa, esimese ärkveloleku tunni jooksul tuleks süüa midagi sooja, süüa iga 3-4 tunni tagant ning iga suutäie järel asetada kahvel või lusikas käest.

Ära joo kihisevaid jooke. Dieetjoogid kuuluvad samuti ebasoovitava hulka. Kõik kihisevad joogid mõjuvad hävitavalt hammastele ja siin pole vahet, kas jook sisaldab suhkruid või mitte.

Lisaks väidab üks National Institutes of Health uuring, et inimesed, kes joovad neli või enam purki kihisevaid jooke päevas, kannatavad 30 protsenti suurema tõenäosusega depressiooni all.

Selgita välja oma negatiivsete emotsioonide põhjus. Inimene, kellele on tähtis iseseisvus, võib olla häiritud ja vihane ülemuse peale, kes tegeleb tema arvates pisiasjadega. Kui sulle on elus kõige tähtsam pere, siis 16-tunnised tööpäevad tekitavat süütunnet. Või koged sa alustava ettevõtjana hirmu ning ärevust, kuna oled loomult inimene, kes hindab rahaasjadest stabiilsust. Kui oled välja selgitanud oma emotsioonide tõelise põhjuse, on nendega ka lihtsam toime tulla.

Kõrvalda segajad. Hästi tehtud töö tekitab enesega rahulolu, kuid kõikvõimalikud segajad on tootlikkuse suurimad vaenlased. Eriti oluline on nendest hoiduda juhul kui töötad avatud kontoris.

Naer on terviseks! Hea kõhutäis huumorit mõjub vabastavalt ning mitmed uuringud näitavad, et naermine suurendab tööalast loomingulisust ja produktiivsust.

Loo töökaaslastega head suhted. Nemad on ju inimesed, kellega veedad enamuse oma ärkveloleku ajast. Sestap tee kõik, et teiste inimestega hästi läbi saada. Naeratus ja sõbralik uudishimu teiste tegevuse suhtes on hea algus soojadeks suheteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles