Nordea Eesti puhaskasum kasvas mullu 30,4 miljoni euroni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea Panga logo
Nordea Panga logo Foto: Reuters / Scanpix

Nordea Eesti käive oli mullu 64 miljonit eurot, puhaskasumiks oli 30,4 miljonit eurot, teatas ettevõte.

Nordea kasvatas aastases võrdluses kliendibaasi 4,7 protsenti ning hoiuste mahtu 7 protsenti.

Nordea Eesti laenuportfell ulatus detsembri lõpus üle 3,1 miljardi euro, millest liisinguportfell moodustab 613 miljonit eurot, kasvades pisut võrreldes aastataguse perioodiga. Sealhulgas moodustas ettevõtete laenu- ja liisinguportfell üle 1,9 miljardi euro ja eraisikute laenu- ja liisinguportfell üle 1 miljardi euro. Eraisikute laenu- ja liisinguportfell kasvas eelmise aastaga võrreldes 2%, ettevõtete laenu- ja liisinguportfell eelmise aastaga võrreldes oluliselt ei muutunud.

Liisingu tulubaas ja kasum kasvasid tervikuna 16%, uusi liisingfinantseerimisi väljastati 244 miljoni euro ulatuses ja uusi faktooringkrediite 100 miljoni euro ulatuses, mis teeb uusmüügina kokku 344 miljonit eurot.

Pensionifondide maht kasvas aastases võrdluses 38%, 90 miljoni euroni. 2013. aasta seisuga kogus Nordea pensionifondides pensionikapitali enam kui 30 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles