Suurpoed viskavad ära suurtes kogustes toitu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poed eelistavad allahindamise asemel toitu ära visata.
Poed eelistavad allahindamise asemel toitu ära visata. Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi seadus lubab «parim enne» kuupäeva ületanud vastava märgistusega tooteid müüa, eelistavad suured kaupluseketid neid maha kanda.


Suuremad kaubanduskeskused viskavad päevas ära keskeltläbi 100 kilo realiseerimistähtaja ületanud kaupa, mis mitme kaupluse peale võib anda ligi tonni päevas, kirjutab Eesti Ekspress.

«Seaduse järgi on küll lubatud selgelt «parim enne» kuupäeva ületanud vastava märgistusega tooteid müüa, kuid Rimi poliitika kohaselt me seda siiski ei tee, ütles Rimi Eesti kommunikatsioonijuht Evelin Mägioja, kelle kinnitusel lähevad kõik «kõlblik kuni» või «parim enne» tähtaja ületanud tooted kohe bioloogiliste jäätmete konteinerisse.


Kuuldes Eestis iga päeva prügikasti rändava toidu kogusest nendib Karin Kilk Säästva Eesti sihtasutusest, et kui toiduainete säilimise puhveraeg on liialt pikk, siis on tegemist raiskamisega nii sotsiaalsest kui ka majanduslikust aspektist.


Tema arvates peaksid poed kauba enne ära viskamist kindlasti alla hindama, sest see annaks võimaluse ka väiksema sissetulekuga inimestele kallimaid toiduaineid osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles