Kilvet: FinanceEstonia juhtimine on hea võimalus liita doktoriõpingud ja töö

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krõõt Kilvet
Krõõt Kilvet Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Finantssektori esindusorganisatsiooni FinanceEstonia uueks tegevjuhiks valitud Krõõt Kilvet ütles, et uus töökoht annab hea võimaluse ühitada doktoriõpingud ja igapäevatöö.

Järgneb intervjuu Kilvetiga.

Kui EASist sügisel lahkusite, ütlesite, et keskendute doktoritööle. Uuele töökohale asumine tuli aga üsna varsti, kas nii oligi mõeldud või tuli see otsus ootamatult?

FinanceEstonia tegevjuhiks asumine ei olnud minu jaoks ootamatu, vaid see töökoht on tihedalt seotud minu doktoritööga. Eestis on ju nii, et doktoriõpingud on küll riigi poolt mingil määral rahastatud, kuid ikkagi päris vabaks ennast selleks ajaks töölt võtta ei saa. Ehk et seda tuleb teha töö kõrvalt.

Minu doktoritöö teema on seotud koostöö ja partnerlusega konkurentsi mõjutajatena. Palju räägitakse teaduse ja ettevõtluse lähendamisest, töö siin organisatsiooni aga ongi just sellesuunaline ehk suurepärane võimalus ka doktoritöö tegemiseks.  

Kuidas uus töökoht tundub?

Usun, et siin saab olema huvitav, sest mind huvitab just koostööst tekkiv lisandväärtus.

Ma ei saa jätta küsimata, mis pilguga te endise EASi juhatuse liikmena vaatate seal praegu toimuvaid arenguid juhtkonnas?

Kuna EAS on mulle südamelähedane ja seal töötavad inimesed on minu hinnangul väga tublid tegijad, siis siiralt loodan, et sinna leitakse kiiresti uus vääriline juhatuse esimees. Ilma juhita ja teadmatuses ei saa organisatsioon kaua hästi toimida. Mis aga puutub lahkuvat juhatuse esimeest Taavi Lauri, siis meil sujus koostöö hästi ning tema lahkumisotsus on minulegi väga üllatav. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles