Riigi Kinnisvara tahab pealinna ehitada 13-korruselise büroohoone

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu asub Tartu maantee 85 krundil Harju maakohtu Tartu maantee hoone.
Praegu asub Tartu maantee 85 krundil Harju maakohtu Tartu maantee hoone. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus arutab homsel istungil Sikupilli keskuse naabrusse kuni 13-korruselise büroohoone rajada võimaldava detailplaneeringu koostamise algatamist.

Tartu mnt 85 ja Lasnamäe tn 2 kinnistute detailplaneeringu koostamise eesmärk on luua võimalused Tartu mnt 85 kinnistul asuva 2-korruselise hoone katusekorruse väljaehitamiseks ja kinnistule ühe kuni 13-korruselise hoone ehitamiseks.

Tartu maantee 85 asub praegu Harju maakohtu hoone. Riigi Kinnisvara kommunikatsioonijuhi Madis Idunurme sõnul ei ole planeeritaval hoonel veel tellijat, soovitakse kinnitada lihtsalt detailplaneering kinnistu väärtustamise eesmärgil.

10-korruselise büroohoonega hoonestatud Lasnamäe tn 2 kinnistu on määratud planeeritava ala koosseisu, kuna kavas on lahendada ühine sissesõit Tartu mnt 85 ja Lasnamäe tn 2 kinnistutele Lasnamäe tänavalt, maapealne ja maa-alune parkimine ning kinnistute vahelise piiri muutmine.

Planeeritava maa-ala suurus on 1,65 ha. See asub Kesklinna linnaosa piiril Lasnamäe paeklindi serval, Ülemiste liiklussõlme naabruses.

Detailplaneeringu algatamise ettepaneku esitas Riigi Kinnisvara Aktsiaselts, kes on ka Tartu mnt 85 ja Lasnamäe tn 2 kinnistu omanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles