Swedbank Eesti teenis eelmisel aastal 176 miljonit eurot kasumit

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Perens.
Priit Perens. Foto: LAURA OKS/PM/SCANPIX BALTICS

Swedbank Eesti teenis eelmisel aastal 175,9 miljonit eurot kasumit võrrelduna 197,9 miljoni euroga 2012. aastal, teatas ettevõte.

Panga sõnul oli kasumlikkuse vähenemine tingitud peamiselt puhta intressitulu vähenemisest ning väiksemast laenukahjude eraldiste vähenemisest. Kulud jäid samale tasemele. Tulemustasuga seotud personalikulud kasvasid siiski 14 protsenti 3,2 miljoni euroni.

«2013. aasta viimases kvartalis jõudsime omamoodi ooteseisundisse – Eesti majandus töötab rahulikult ja kindlalt, ent uusi investeeringuid tuleb peale vähe. See kajastub ka laenunõudluses – aasta viimane kvartal tõi olenemata sisetarbimise kasvust kaasa laenuportfelli kahanemise,» ütles Swedbanki juht Eestis Priit Perens.

 «Pankade jaoks oli lõppenud aasta keerulise turureaalsusega kohanemise aasta: õppisime elama ülimadalas intressikeskkonnas, otsides sisemisi võimalusi efektiivsuse suurendamiseks,» lisas ta. Perens selgitas, et  efektiivsust kasvatada, koondas Swedbank kõigi kolme Balti riigi arendusprotsessid ühtse juhtimise alla - siinsete turgude suurust arvestades on mõistlikum tegeleda tootearendusega ühes kohas kolme asemel. «Tänu ellu viidud muutustele saavutasime aasta teises pooles oma harjumuspärase efektiivsuse ja jõudsime kulu-tulu suhteni alla 40 protsendi,» kinnitas Perens.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles