Arbitraažikohus võttis Eesti Meedia hagi Ekspress Grupi vastu menetlusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Kadastik
Mart Kadastik Foto: Peeter Langovits

Eesti Meedia ja Ekspress Grupi juhtide kinnitusel võttis Kaubandus-Tööstuskoja arbitraažikohus menetlusse Eesti Meedia hagi Ekspress Grupi vastu.

Eesti Meedia teatas arbitraažikohtusse pöördumisest 9. jaanuaril, kuid Ekspress Grupp teatas 10. jaanuaril börsile, et ei oma informatsiooni väidedavalt esitatud hagi osas ning nende käsutuses vastavaid dokumente ei ole.

Kuigi hagi on arbitraažikohtus menetluses olnud tänaseks juba rohkem kui nädala, pole Ekspress Grupp sellest börsile teada andnud. Ekspress Grupi juht Gunnar Kobini sõnul «pole neil selle teema osas midagi uut lisada».

Börs uurib, kas Ekspress Grupp on oma investoreid õiglaselt kohelnud, kuid enne otsuse tegemist enamat kommenteerida ei soovinud.

Eesti Meedia pöördus arbitraažikohtu poole nõudega mõista Ekspress Grupilt välja 8,6 miljonit eurot. Nõude aluseks on asjaolu, et Eesti Meedia hinnangul on Ekspress Grupp rikkunud pooltevahelist lepingut ega ole tähtaegselt tasunud AS Express Post, AS Ajakirjade Kirjastus ja AS SL Õhtuleht aktsiate omandamise eest.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja Arbitraažikohus kui alaliselt tegutsev vahekohus lahendab eraõigussuhetest, sealhulgas ka väliskaubandus- ja muudest rahvusvahelistest majandussuhetest tulenevaid vaidlusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles