Eesti Energia: Utah's toimunud meeleavaldus polnud meie vastu

Liisu Arumäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine taliolümpialinn Salt Lake City.
Endine taliolümpialinn Salt Lake City. Foto: AP / Scanpix

Eile jõudis meediasse uudis sellest, kuidas USA-s Utah' osariigis Salt Lake City's protesteerisid tuhanded ameeriklased Eesti Energia tütarfirma Enefiti põlevkivikaevanduste vastu. Eesti Energia sõnul polnud aga Puhta Õhu meeleavaldus korraldatud ei Eesti Energia ega Enefit Utah' projekti vastu, vaid üldiselt õhukvaliteedi parandamise eesmärgil Wasatch Front´i piirkonnas. 

Kohalik ajaleht The Salt Lake Tribune kirjutab ka, et meeleavaldustel osales umbes 4000 inimest, mitte 10 000, nagu Eesti meedias algselt väidetud.

Eesti Energia andmetel näitavad hiljutise avaliku arvamuse uuringu tulemused, et Enefiti projekti toetab 59 protsenti kogu osariigi elanikest ja 84 protsenti Uintah maakonna elanikest, kus Enefiti Utah' projekt tegelikult asub ning kõik Enefiti tegevused USA-s vastavad USA keskkonnamäärustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles