Ametiühingud laienesid Eestis mullu ennekõike hotellidesse ja logistikasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingute keskliidu juht Peep Peterson
Ametiühingute keskliidu juht Peep Peterson Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ametiühingute keskliidu tegevus laienes 2013. aastal uutest tegevusaladest hotellidesse ja logistikasse. Samuti alustasid uued ametiühinguorganisatsioonid tööd mitmes tuntud tööstus- ja kaubandusettevõttes.

Tuntumatest ettevõtetest laienes Tööstustöötajate Ametiühingute Föderatsiooni ning Metallitöötajate Ametiühingute Föderatsiooni tegevus Eesti suurimasse linnulihatootjasse Tallegg ning elektriseadmeid tootvasse ettevõttesse Ensto Ensek, teatas keskliit.

Kaubanduses alustas Teenindus- ja Kaubandustöötajate Ametiühing tegevust Maxima poeketis. Oluliselt on laienenud sama ametiühingu tegevus Prisma kauplusteketis, selgub EAKL ametiühinguorganisaatorite esialgsest aruandest.

Ametiühinguliikmeid on Teenindus- ja Kaubandustöötajate Ametiühingu ning Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu toel juurde tulnud ka Sokos Hotel Viru, Tallinki ja Radissoni hotellide töötajate hulgast, kus neid leiab nii toa- ja letiteenindajate kui ka baarmenide ja teiste toitlustustöötajate seast. Kokku on neis hotellides ametiühinguga liitunud nüüdseks juba üle 200 töötaja.

Laoettevõtetest asusid Transpordi Ametiühingu osakonnad tegutsema ETK logistikakeskuses ja Eesti suurimate hulka kuuluvas laoettevõttes Smarten. Kokku on neis nüüdseks juba ligi 250 ametiühinguliiget.

Lisaks ametiühingute keskliitu kuuluvatele ametiühingutele tuli septembris teade Eesti Finantstöötajate Liidu loomisest. Sellesse kuulub liikmeid Swedbankist, SEBst, LHVst, Bigbankist ja ka väiksemate finantssektori tööandjate juurest.

Ametiühingute keskliidu esimees Peep Petersoni sõnul jätkub koostöö soomlastega ehitusala ametiühingu taaskäivitamiseks, samuti uuritakse koos vajadust laiema identiteediga kontoritöötajate ametiühingu järele, mis teistes Euroopa riikides on saavutanud suure populaarsuse ja mõjujõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles