Maailma börsidel korralik langus

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valuutakaupleja tablool on Tokio börsi Nikkei indeks.
Valuutakaupleja tablool on Tokio börsi Nikkei indeks. Foto: SCANPIX

Täna hommikul jätkus eelmise nädala lõpul alguse saanud suur aktsiate müük, sest surve all on arenevad turud ning investorid on mures, et USA Föderaalreserv tugevdab rahapoliitikat.

Aasia börsidel on seitsme kuu suurim kukkumine – Jaapani börs kukkus 2,5 protsenti, Hongkongi börs kaks ja Shanghai börs 1,3 protsenti.

«Kuna USA Föderaalreserv teatab tõenäoliselt sel nädalal võlakirjade tagasiostuprogrammi vähendamisest veel 10 miljardi dollari võrra kuus, võivad Euroopa börsid alustada täna küllaltki volatiilselt,» kirjutas investeerimisfirma CMC Markets peastrateeg Michael Hewson klientidele. «Turud on keskendunud arenevatele turgudele, eriti nõrkadele arenevatele riikidele,» ütles Reutersile investeerimisfirma Saxo Capital Markets valuutakaupleja Jeffrey Halley.

Reedel tegid USA börsid enam kui seitsme kuu suurima kukkumise. Dow Jonesi tööstuskeskmine langes nädalaga 3,5 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles