Microsofti kasum ületas prognoose

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Xbox One display at a Best Buy store on Friday, Nov. 22, 2013., in Evanston, Ill. The Xbox One, which includes an updated Kinect motion sensor, cost $500. Microsoft is billing it as an all-in-one entertainment system rather than just a gaming console. (AP Photo/Nam Y. Huh) / TT / kod 436
Xbox One display at a Best Buy store on Friday, Nov. 22, 2013., in Evanston, Ill. The Xbox One, which includes an updated Kinect motion sensor, cost $500. Microsoft is billing it as an all-in-one entertainment system rather than just a gaming console. (AP Photo/Nam Y. Huh) / TT / kod 436 Foto: SCANPIX

Microsoft teatas majandusaasta teise kvartali 6,56 miljardi dollari suurusest kasumist, mis on 180 miljonit dollarit rohkem kui aastatagune näitaja, kirjutab Reuters.

Käive kasvas 14 protsenti 24,5 miljardi dollarini, mis ületas sarnaselt kasumiga Wall Streeti vastavaid prognoose.

Tulemuste kasvule andis oma osa Xbox One mängukonsooli turule jõudmine.  Kvartalis müüdi neid kokku 7,4 miljonit eksemplari, samas kui aasta tagasi oli Xbox 360 tulemuseks 5,9 miljonit seadet.

Microsoft Surface tahvelarvutite teise generatsiooni käsi ei käi aga palju paremini, kui esimesel põlvkonnal. Kalendriaasta viimases kvartalis müüdi neid küll 893 miljoni dollari eest, samas on tegu kahjumliku segmendiga, kuna nende tootmine ja turundamine maksis suurettevõttele samal ajal 932 miljonit dollarit.

Kuigi müüdud Surface´ite täpne arv ei ole teada, jäi see näitaja kalendriaasta viimases kvartalis alla 2 miljoni seadme. Samal ajal suutis Apple aga müüa hinnanguliselt üle 20 miljoni iPadi.

Hetkel on Microsoft otsimas ettevõttest lahkuva pikaajalise liidri Steve Ballmeri asemele uut tegevjuhti, kelle isik avalikustatakse ilmselt lähinädalatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles