Leedu firmajuhid soovivad Rail Balticu ulatumist Vilniusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilniuse-Kaunase raudtee.
Vilniuse-Kaunase raudtee. Foto: Scanpix Baltics

Leedu transpordifirmade juhid soovivad, et Rail Baltic hõlmaks ka Vilniust, kirjutab reedel Leedu ärileht Verslo Žinios.

«Pealinnad peavad olema ühendatud kiirete transpordiinfrastruktuuridega. Mis majandusse puutub, siis oleks väga soovitav, et Vilniusse tuleks teise rööpalaiusega raudtee ja seal tekiks avalik logistikakeskus,» ütles Leedu ekspediitor- ja logistikafirmade liidu Lineka juhatuse esimees Tautginas Sankauskas.

Leedu logistikaliidu juhatuse esimees Antanas Simelis ütles lehele, et oleks arukas ühendada haruliin Vilniuse logistikakeskusega, mis on eriti oluline suurte transiitkaubavoogude puhul. See aitaks vähendada maanteede koormust.

«Meie naabrite soov jätta Vilnius Rail Balticust välja on arusaadav, kuna see õõnestaks nende konkurentsivõimet rahvusvahelises logistikas ja kaubanduses,» ütles Schenkeri tegevdirektor Edmundas Daukantas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles