EMT ja Elion ühendavad kõik poed aasta lõpuks

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avati EMT ja Elioni esimene ühisesindus
Avati EMT ja Elioni esimene ühisesindus Foto: Peeter Langovits

EMT tegevjuht Valdo Kalm ütles E24-le, et Teliasonera kontserni kuuluvate telekomifirmade EMT ja Elioni kaupluste ühendamine viiakse lõpule käesoleva aasta lõpuks, ettevõtete ühinemine võtab aga ilmselt veidi kauem aega.

Põhjamaade telekommunikatsiooniettevõte Teliasonera teatas mullu 16. detsembril, et muudab kontserni struktuuri: Soome liidetakse Euroopa piirkonnaga ning kokku hakkab olema kolm eri üksust: Euroopa, Euraasia ja Rootsi.

Teliasonera kontserni asepresident ja väliskommunikatsiooni juht Salomon Bekele selgitas toona E24-le, et kontserni tegevusmudel muutub alates käesoleva aasta esimesest aprillist riigipõhiseks, mis tähendab, et organisatsioon ei ole edaspidi tehnoloogiapõhiselt jaotatud, nagu praegu EMT ja Elioni puhul. Kogu kontserni uus struktuur peakski paigas olema aprilli alguseks.

«See maapõhine juhtimine on meil mõnes mõttes juba olemas. Brändidena on meil turul EMT ja Elion, Eesti Telekom koordineerib nende kahe ettevõtte koostööd,» selgitas mobiilioperaatori juht Kalm. Esialgu jääb Eesti Telekom telekomifirmade haldusettevõtteks, samas on edasine tegutsemiskava veel arutlusel. Vahepealsed kuud ongi kontserni tütarettevõtetele ette nähtud uue mudeli väljatöötamiseks.

«Kuna maad on erinevad, isegi omandisuhted on erinevad, siis erinevatele maadele tehakse üleminekuks erinev tegevuskava,» ütles Kalm.

Ettevõtete igapäevategevuse lähendamine on keerukas ja võtab aega.

«Eelmisel aastal ühendasime 10 kauplust, selle aasta lõpuks on kõik poed kokku viidud. Koos on ka suurkliendihaldus ning arendame ühendlahendusi, millest me praegu veel täpsemalt rääkida ei saa,» selgitas praegust tegevust Kalm, lisades, et üheks ettevõtteks võivad Elion ja EMT koonduda ilmselt alles paari aasta pärast.

Seda, millal EMT ja Elioni kliendid võiksid saada ettevõtetelt ühise arve, Kalm ennustada ei soovinud, kuid tema sõnul see mingil ajal ilmselt siiski juhtub.

Vaatamata efektiivsust suurendavatele muudatustele ei ole käesoleval aastal EMT-s suuremaid koondamisi oodata.

«Me oleme igal aastal üritanud efektiivsusele rõhuda ning töökohti vähendada, kuid mingit suurt koondamislainet ei ole meil kindlasti plaanis,» ütles Kalm, kelle sõnul ei ole seni ka EMT ja Elioni poodide ühendamisel vähendatud teenindajate arvu kauplustes.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles