Skanska: me teame, et ehitusturul makstakse pistist

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pistis.
Pistis. Foto: Toomas Huik

Kommenteerides Rimi endise projektijuhi Taavi Eliase pistiseskandaali, märkis Skanska juhatuse esimees Andres Aavik, et nad  teavad, et turul seda (ehitusfirmad maksavad pistist, et neilt tellitaks – toim) eksisteerib.

«Samas ei ole see valdav ja minu arvates on seda aja jooksul ka vähemaks jäänud. Selle aja jooksul, mil mina olen olnud Skanska juht, võin kasvõi valedetektori alla vanduda, et minule pole keegi isegi midagi pakkuma tulnud, » kommenteeris Aavik.

«Turul ehk ka teatakse, et Skanskat sellistesse skeemidesse ei maksa segada, ja äkki seepärast pole meid kunagi ka Rimi hangetele kutsutud, » lisas ta. «Üldiselt on ka nii, et kui sellised asjad juhtuvad, siis aja jooksul tuleb ikka midagi välja. Inimesed hakkavad rääkima, hakatakse kahtlustama. »

«See polnud küll altkäemaksu asi, aga mõned aastad tagasi oli meil endal sarnane juhtum (Skanska projektijuht Mihkel Kuld esitas ettevõttele fiktiivseid arveid kümnete miljonite kroonide eest, mille Skanska kinni maksis – toim), ka siis hakkasime ühel hetkel turult saama vihjeid ja signaale, et asjad ei ole päris korras, » rääkis Aavik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles