Lepitaja pakkus Tallinki töötajatele 8,25-protsendilist palgatõusu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki töötajate hoiatusstreik. Pildil Eesti meremeeste sõltumatu ametiühingu (EMSA) esimees Jüri Lember (vasakul) ja riikliku lepitaja kohusetäitja Henn Pärn.
Tallinki töötajate hoiatusstreik. Pildil Eesti meremeeste sõltumatu ametiühingu (EMSA) esimees Jüri Lember (vasakul) ja riikliku lepitaja kohusetäitja Henn Pärn. Foto: Mihkel Maripuu

Riikliku lepitaja kompromissettepanek Tallinki ja Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu (EMSA) palgatülis oli keskmiselt 8,25 protsenti, väiksemate palkadega sektoris üle 10 protsendi.

«Võime pakutud palgaskaalaga rahule jääda, meil on paar täpsustavat ettepanekut, aga oleme rahul, et vähemalt pooltel töötajatel tõuseks sellega palk üle 10 protsendi,» ütles EMSA juht Jüri Lember BNS-ile.

Ametiühing soovib, et lisaks kinnitataks uuesti kollektiivleping, mille nad palgatüli alguses katkestasid. «Soovime, et olulistes sektorites töörahu kestaks ülejäänud 17 kuud, mis see kehtib,» selgitas Lember.

Veel tahavad meremehed, et mõlemad pooled loobuksid kõikidest pretensioonidest hoiatusstreigi osas ning et kinnitataks suuline kokkulepe, mille kohaselt Tallink pakkus suvel shuttle-tüüpi laevadel töötavatele inimestele veel 5-protsendilist palgatõusu.

Aega kompromisspakkumise kinnitamiseks on osapooltel kella neljani.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles