LNG lahing jätkub Partsi pakutud kompromissi arutamisega

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Toomas Tatar / Postimees

Peaminister Andrus Ansipi kinnitusel valitsuses vastuolusid LNG terminali küsimuses ei ole ning toetus toruühendusele on konsensuslik.

«Valitsuses seisukohad nii erinevad ei ole. Ka [majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan] Partsile meeldiks kui Tallinnas oleks suur terminal pluss Balticconnectori toruühendus,» eitas peaminister neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil vastuolusid LNG terminali küsimuses.

Segadus tekkis pärast Partsi eelmise nädala avaldust, et ühe suure terminali asemel võiks kummalegi poole lahte ehitada väiksema terminali ja veealust torujuhet pole kohe vajagi.

Peaministri sõnul on küsimuses kommunikatsioonis ning majandusministri jutust jäänud mulje, et juhet tahetakse kuidagi marginaliseerida, on ekslik. «Seda tuleb pidada müraks,» lausus peaminister.

Ansip kinnitas korduval, et Balticconnector on varustuskindluse seisukohast prioriteetne ning on seda kõige valitsuseliiikmete jaoks, kaasaarvatud Partsi. «Kuigi ajakirjandus on sellise mulje jätnud, siis Parts ei ole soovinud Balticconnectorist loobuda.»

«Me ei tohiks Balticconnectorit marginaaliseerida, toruühenduse suhtes on konsensulik hoiak ja kõik peavad seda prioriteetseks. Me oleme väga huvitatud, et see ühendus tekiks,» lausus Ansip.

Ka IRLi esimehest kaitseminister Urmas Reinsalu kinnitas, et tegemist ei ole parteipoliitilise teemaga.

Peaminister kordas ka üle, et otsustamisõigus terminali asukoha suhtes on antud Euroopa Komisjonile ja «nii nagu nad ütlevad, nii ka teeme.»

Valitsuskabinet jätkab LNG terminali teemalisi arutelusid täna pärastlõunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles