EASi nõukogus käärib

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Laur
Taavi Laur Foto: Liis Treimann

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nõukogu liikmed ootasid veel veidi rohkem kui nädalapäevad tagasi, et sel reedel toimuval istungil saab lõpuks ometi paika organisatsiooni uus struktuur ja visioon. Selle kavandit tutvustas juhatuse esimees Taavi Laur neile mullu novembris. Jaanuari keskel saabunud Lauri lahkumisavaldus mõjus nõukogu liikmetele külma dušina. Otsus saabus eriti halval ajal, sest algamas on uus eurorahade periood.

«Mulle tundus, et saabus korraks stabiilsusperiood, aga see oli petlik tunne. Nüüd peab seda jälle nullist pihta hakkama,» kirjeldas nukrat olukorda nõukogusse kuuluv ettevõtja ja poliitik Andrei Korobeinik (Reformierakond).

Nõukogu liige Enn Veskimägi avaldas kahetsust, et Laur oli tööpostil nii lühikest aega. «Võib-olla käis see tal üle jõu. See on suur organisatsioon. Nii suure organisatsiooni juhtimiskogemust tal ei olnud,» ütles Veskimägi.

Pinged nii EASis kui ka selle nõukogus on pannud nõukogu liikme Ivi Eenmaa (Reformierakond) tõsiselt mõtlema, et ehk peaks nõukogu hoopis laiali minema. «Kui nõukogu liikmeid ei usaldata ja midagi ei räägita, siis tekib absurdisituatsioon. See absurdisituatsioon on EASi nõukogus juba väga pikka aega. Võib-olla peaks kogu nõukogu, kaasa arvatud esinaine, tagasi astuma. Kasvõi selle nimel, et saada selgust,» arvas Eenmaa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles