Analüütikud: Nokia võib maksta hiigeldividende

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia ajutine tegevjuht Risto Siilasmaa
Nokia ajutine tegevjuht Risto Siilasmaa Foto: SCANPIX

Nokia võib aktsionäridele välja maksta hiigeldividendid, usuvad Nordea ja Deutsche Banki analüütikud.

Deutsche Bank usub, et Nokia võib tagastada aktsionäridele tervelt kolm miljardit eurot ehk 20 eurosenti aktsia kohta ning võib sellest teada anda juba homme koos neljanda kvartali majandustulemustega, kirjutab Bloomberg.

Nordea Bank ennustab, et dividendide suurus võib ulatuda koguni 3,7 miljardi euroni, aga välja kuulutatakse ilmselt teises kvartalis. Investeerimisfondi Fondita Fund fondijuht Markus Larsson ennustab samuti, et Nokia maksab dividende 20 senti aktsia kohta DNB Markets koguni 30 senti ning Swedbank 10 senti aktsia kohta. Tegemist on erakorraliste dividendidega, ütles Nordea analüütik Sami Särkamies, mille suuruseks usub ta tulevat üks euro aktsia kohta.

Deutsche Banki analüütik Kai Korschelt ennustab, et pärast ettevõtte mobiiliüksuse müüki Microsoftile 5,44 miljardi euro eest, kasvab Nokia netorahavoog 6,4 miljardi euroni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles