Ametiühingute keskliit kutsus riikliku lepitaja vaibale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingute keskliidu juht Peep Peterson
Ametiühingute keskliidu juht Peep Peterson Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna toimunud ametiühingute keskliidu (EAKL) juhatuse koosolekul arutati muude küsimuste seas ka riikliku lepitaja Henn Pärna kommentaare seoses Tallinki töötajate töötüliga.

Juhatus otsustas kutsuda Henn Pärna oma järgmisele koosolekule, et ta selgitaks täpsemalt nii oma majanduspoliitilisi seisukohti kui ka peamisi töövõtteid töötüli osapoolte lepitamisel.

«Lepitaja viimaste päevade avaldused on tekitanud ametiühingujuhtides siirast hämmingut. Tahame veenduda, et ta püsib ametimehena jätkuvalt neutraalsel positsioonil ja suudab oma taktitundega äratada lepituspooltes võrdset usaldust,» selgitab EAKL esimees Peep Peterson.

Pärn ütles eile intervjuus Eesti Päevalehele näiteks, et streik on iganenud nähtus ning selle kaudu saadav palgatõus genereerib inflatsiooni. Ta märkis veel, et Tallinki laevatöötajate usaldusisikud läksid tööandja juurde tollele üle jõu käivate nõudmistega. Oma seisukohti Pärn ei põhjendanud.

Ametiühingute keskliit Pärna esitatud majanduslike väidetega ei nõustu.

«Kuigi teiste operaatorite reisilaevad sõidavad sarnaste piletihindadega, on mujal palgad isegi kuni kolmandiku võrra kõrgemad. Lisaks on Swedbank avaldanud meedias, et nende hinnangul Tallinki palgatõus ettevõtte majandusnäitajatele olulist kahju ei valmistaks,» märkis Peterson.

Tema sõnul ei ole ühe laevafirma palgad ja piletihinnad Eesti inflatsiooninäitajate kujunemisele olulise tähtsusega, mistõttu sellekohane kriitika tundub meelevaldne ja otsitud.

EAKL juhatusse kuulub lisaks esimehele 12 esindajat erinevate valdkondade ametiühingutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles