Eesti piimatooted löövad Berliinis laineid

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Piimaliidu esimees Jaanus Murakas.
Eesti Piimaliidu esimees Jaanus Murakas. Foto: Andres Haabu / Postimees

Täna oli Berliinis toimuval toidumessil Grüne Woche Eesti stendil piimapäev, teatas Eesti Põllumajandus- Kaubanduskoda.

Eesti Piimaliidu esimees Jaanus Murakas ütles meie piimatööstusi tutvustades, et Eesti tootjad lähtuvad oma toodete valmistamisel iga päev messistendi tänavusest tunnuslausest Naturlich Estland.

Piimapäeval külastasid Eesti stendi tuhanded messikülastajad ja sajad neist said ka meie piimatooteid degusteerida. Piimapäeval pakuti messikülalistele E-Piima juustusid, Eesti parimat piimatoodet 2013 Valio Forte Speciale, Tere piimatööstuse Helluse sarja jogurteid, Maag Piimatööstuse kohukesi, Saaremaa Piimatööstuse võid ja juustusid, Estover Piimatööstuse Ahja juustu, Lightfoodi hapupiimajooke ja jäätiseid, Breti Farmimeierei tuhajuustu, Saidafarmi valget juustu, Esko talu Saku juustu ja Nopri talu sõira.

Eriti üllatas messikülalisi ja pressikonverentsile kogunenud ajakirjanikke fakt, et E-Piima juustud E-Piim Special ja Lepasuitsu Eesti juust kannavad lisaks Eesti kvaliteedimärkidele ka Saksamaal väljaantavaid DLG kvaliteedimärke.

Eesti Piimaliidu tegevdirektori Tiina Saroni sõnul näidati messikülastajatele kaheksaminutilist läbilõikefilmi Eesti piimatööstustest, et anda neile ülevaade Eesti piimatööstuste võimalustest ja tootmise kvaliteedist.

Piimapäeva külastasid täna ka Saksa parlamendi Bundestagi fraktsioonide esimehed, kellele anti ülevaade Eesti stendist ja pakuti degusteerimiseks Eesti piimatooteid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles