Naftabarreli hind püsib ülalpool 70 dollari piiri

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftapuurtornid
Naftapuurtornid Foto: SCANPIX

Toornafta hind Aasia tänastel turgudel püsib ülalpool 70 dollari piiri ja seda toetatuna regiooni aktsiaturgude kosumisest, kuid analüütikute ennustusel võib tõus olla lühiajaline.

New Yorgi futuuridelepingu peamise toornafta (light sweet crude) hind kerkis juulilepingutes 0,66 dollarit 70,70 dollarini.

Põhjamere Brenti toornafta hind astus juulilepingutes 0,16 dollari võrra ülespoole – 71,84 dollarini.
Naftahindade kosumine peegeldab Aasia aktsiaturgude tugevat esitust ja seda Wall Streeti reedese hinnatõusu toel, kommenteeris Argus Media asepresident Jason Feer AFP-le.

Suured Aasia aktsiabörsid, nagu Hongkong, Shanghai, Soul ja Singapur täna kosusid. Analüütikute sõnul ületab pakkumine nõudlust ja Euroopa võlakriis jääb investorite jaoks jätkuvaks mureallikaks.

Feeri sõnul on naftareservid jätkuvalt väga suured ja pole mingit märki, et nõudlus väljapoolt Hiinat oleks tõeliselt tugev.

Singapuris asuva energiakonsultatsioonide firma Purvin & Gertz spetsialist Victor Shum ennustas, et toornafta hinnad jäävad tõenäoliselt surve alla. «Ma arvan, et investoritel võtab usalduse tagasisaamine veidi aega. Arvestades finantsmöllu Euroopas, siis kiire põrge ülespoole on nafta jaoks ebatõenäoline,» rääkis ta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles