Leedu majandusteadlase arvates võib Rail Balticu raskuste taga olla Venemaa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilniuse-Kaunase raudtee.
Vilniuse-Kaunase raudtee. Foto: Scanpix Baltics

Leedu majandusteadlane Nerijus Mačiulis arvab, et kiirraudtee Rail Baltic projekti realiseerimise raskuste taga võib olla Venemaa, vahendab ERR uudisteportaal.

«Raske on seda uskuda, kuid praegu täitub 20 aastat Rail Balticu projekti kavandamise alustamisest. Sel puhul nimetas Eesti majandusminister Leedu valitsust jobudeks, kuid The Economist'il on teine versioon - raudtee operaator-monopolist «hoiab lähedasi suhteid Venemaaga», on rahul ühendusega Idaga ega ole huvitatud projekti Rail Baltic arendamisest ning korraldas seepärast sabotaaži (vaatamata sellele, et EL finantseerib 85% projektist),» kirjutas Mačiulis Facebookis.

Majandusteadlane toonitas, et see on tema isiklik ja subjektiivne arvamus, kuid nõue viia raudtee läbi Vilniuse, mitte aga läbi Kaunase, on tõsiste majanduslike põhjendusteta ning isegi vastuolus riigi regionaalpoliitikaga, sest miks peaks kõik olema kontsentreeritud Vilniusse. Ta toonitas, et suuremal osal Leedu elanikest on mugavam sõita Kaunasesse kui Vilniusse

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles