Parts nimetas Leedu valitsusliikmeid Rail Balticu pidurdamise tõttu jobudeks

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts. Foto: Andres Haabu / Postimees

Majandusminister Juhan Parts ei ole rahul Leedu valitsuse avaldusega, et kui Rail Baltic läheb Vilniuse asemel läbi Kaunase, võib kolme Balti riigi ühisprojekt läbi kukkuda.

Parts ütles intervjuus Wall Street Journalile, et otsuse jätta Vilnius Rail Balticu trassist kõrvale tegi Leedu eelmine valitsus konstruktiivselt, kuid uue valitsuse all on asjad hakanud muutuma. «Leedu valitsuses on jobud (fools),» ütles Parts. «Kui uus valitsus ametisse sai, lasid nad end mõjutada Leedu Raudteest. Leedu valitsus raiskab aega,» lisas ta.

Leedu asetranspordiminister Arijandas Šliupas aga Partsi kriitikaga ei nõustu. Tema sõnul raiskavad hoopis eestlased ja lätlased koostööst hoidumisega aega ning Leedu üritab projektis vaid oma rahvuslikke huve kaitsta.

Leedu transpordiminister Rimantas Sinkevičius teatas esmaspäeval, et kui Eesti ja Läti ei nõustu liitma Rail Balticu marsruudiga Leedu pealinna Vilniust, võib kogu projekt läbi kukkuda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles