Keskmine väliskomandeering kestab viis ja pool päeva

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohver.
Kohver. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti suurima reisibüroo Estraveli andmetel on keskmise väliskomandeeringu pikkuseks viis ja pool päeva, kusjuures pooled reisidest kestavad üle ja teised alla kolme päeva. Eelmise aasta pikim ärireis vältas 76 päeva.

Enim minnakse väliskomandeeringusse lennates – enam kui 60 protsenti Estraveli äriklientide broneeringutest sisaldab lende. Järgneb lähetusse minek laevaga, mida eelistab ligi 20 protsenti reisijatest. Majutust ostab reisibüroo kaudu transpordile lisaks pea 30 protsenti äriklientidest.

Estraveli andmetel soetab ärireisija lennupileti keskmiselt 24 päeva ette, hotellikoht broneeritakse aga keskmiselt 18 päeva enne reisi algust. Ärikliendi lennupileti keskmine hind oli möödunud aastal 399 eurot. Toa eest majutusasutuses tuli välja käia keskeltläbi 118 eurot.

«Ärireisijad vajavad üldjuhul väga suurt paindlikkust. Eeldatakse kiireid vastuseid päringutele, paindlikke maksetingimusi ja 24 h klienditeenindust. Võtame seda arvesse ja püüame kliendile alati abiks olla, mis tahes riiki komandeering teda ka ei viiks,» rääkis Estraveli turundus- ja kommunikatsioonidirektor Janika Ritson.

Ritsoni sõnul on ärireisi, nii nagu ka paljude teiste reiside, levinumaks mureks lendude hilinemine või ärajäämine, mis võib segi lüüa kogu lennukava. «See võib omakorda põhjustada kokkulepitud kohtumiste ärajäämist või konverentsipäevade kadu.Ette tuleb ka reisidokumentide mahajäämist või kehtivuse kaotamist.Vahel takistavad ärireise streigid. Seepärast soovitan ärireise broneerida reisibüroode kaudu, et võimalike tõrgete korral kiirelt abi saada – aitame kas või öösel ja pühade ajal,» lisas Ritson.

Enim sõideti 2013. aastal väliskomandeeringusse Soome, Rootsi, Belgiasse, Saksamaale ja Lätti. Kaugematest kohtadest viis äri eestlasi näiteks Ecuadori, Uruguaysse, Tšiilisse ja Mehhikosse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles