Maailma suurim mobiilioperaator alustas täna iPhone´ide müüki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
China Mobile alustas iPhone´ide müüki.
China Mobile alustas iPhone´ide müüki. Foto: SCANPIX

Maailma suurim mobiilioperaator China Mobile alustas täna oma kauplustes Apple´i toodete müügiga, väidetavalt oli ette tellitud juba üle miljoni nutitelefoni, kirjutab Reuters.

Apple´i ja China Mobile´i vahel hiljuti sõlmitud kokkulepe avas USA ettevõttele ligipääsu Hiina operaatori 763 miljonile kliendile, mistõttu analüütikud ootavad Apple´i Hiina regiooni müügitulemustelt kiiret, kuid lühiaegset kasvu.

Eelmise aasta kolmanda kvartali seisuga oli Apple uuringufirma Canalys andmetel Hiina turul 6 protsendi suuruse osaga suuruselt alles viies tootja, samas kui globaalse turu põhirivaal Samsung omas 21 protsendi suurust turuosa ning sellega ka juhtpositsiooni.

Prognooside järgi peaks China Mobile käesoleval aastal müüma umbes 12 miljonit iPhone´i, samas, tänu konkurentsile teiste operaatoritega peaks uuringufirma Jefferies andmetel kasvama ka ettevõtte müüdavate seadmete subsiidiumid 57 protsenti ligi 7 miljardi dollarini.

Ilma siduva lepinguta iPhone 5Si eest küsib China Mobile 870 dollarit ning 5C eest 740 dollarit ehk täpselt sama palju kui Apple oma Hiina veebipoes. 24-kuulise lepingu puhul tuleb Reutersi andmetel tarbijal kokku maksta vähemalt 906 dollarit. Konkurendid China Unicom ja China Telecom pakuvad aga vastavalt 37 protsenti ja 17 protsenti soodsamaid pakette.

Apple´i jaoks on Hiinas probleemiks ka nn hall turg - hiinlaste seas on levinud iPhone´ide Hong Kongist ostmine ja hiljem China Mobile´i lepinguga liitumine. Operaatoril oli enne Apple´i toodete müügi algust juba üle 45 miljoni  iPhone´i omanikust kliendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles