Elroni käive kasvas mullu 6 protsenti 2,22 miljoni euroni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongisõit kallineb.
Rongisõit kallineb. Foto: Liis Treimann

Elroni elektrirongidega tehti mullu 2,33 miljonit reisi. Piletitulu kasvas eelmisel aastal 2012. aastaga võrreldes 6 protsenti ehk 2,22 miljoni euroni, teatas ettevõte.

«Reisijate arvu 2012. aastaga võrreldes samale tasemel jäämine ning kuueprotsendiline piletitulu kasv on hea tulemus, sest veel eelmise aasta esimeses pooles näitajad langesid,» selgitas Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip.

«Eelmise aasta alguses oli reisijate arv elektrirongides languses. Aasta teisel poolel suutsime tänu uutele rongidele reisijate arvu kasvatada, mille tulemusel jäi mullu elektrirongidega tehtud reiside arv 2012. aastaga samale tasemele. Rongiga reisimine on eelkõige tänu uutele rongidele muutunud mugavamaks ja atraktiivsemaks.»

Andrus Ossip märkis, et eelmise aasta keskpaigani kestnud reisijate arvu langus oli tingitud raudtee renoveerimistöödest ning füüsiliselt vananenud rongidest.

«Alates novembrist, mil lõppesid raudtee renoveerimistööd ning võtsime kasutusele uued, kiiremad sõiduplaanid, on keskmine sõitjate arvu kasv kuus olnud ligi 40%,» sõnas Andrus Ossip. «Reisijate kasvu põhjuseks on kindlasti ka Tallinna linnaga sõlmitud leping, mille kohaselt on Tallinna elanikel linna piires tehtavad sõidud tasuta.»

«Käesolevaks aastaks oleme planeerinud 20 protsendilise reiside arvu kasvu - Elroni elektrirongidega tehtavate reiside arvuks oleme planeerinud 2,8 miljonit ning piletituluks 2,8 miljonit eurot,» ütles Andrus Ossip.
«Diiselrongidega tehakse tänavu prognoosi kohaselt vähemalt 2,4 miljonit reisi ja piletulu ootame 5,5 miljonit eurot.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles