Pank: kolmandik inimestest peaks töö kaotuse korral vastu vähem kui kuu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoiupõrsas.
Hoiupõrsas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Poliitikauuringute keskuse Praxis analüüsist selgus, et suurel osal Eesti elanikest pikaajalisi sääste ei ole, Swedbanki eraisikute rahaasjade teabekeskuse juhi Lee Maripuu sõnul peaks kolmandik inimestest töö kaotuse korral vastu vähem kui kuu aega, vahendab ERR uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Eesti elanike ootused oma elatustaseme säilitamise kohta  pensionieas on kõrged, samas nende säästukäitumine ei vii ootuste täitumiseni.

Lee Maripuu tõdes, et ennekõike usuvad inimesed, et pension moodustab tulevikus 70% nende viimasest palgast, tegelikkuses aga annavad I ja II pensionisammas kokku vaid umbes 40% pensionieelsest sissetulekust.

«Uuringute andmetel, tõesti, ligi pooltel inimestest on sääste, aga säästud tervikuna ei ole kuigi suured. Enamasti ei ületa need 1000 eurot, mis tähendab seda, et inimesed on haavatavad ootamatutes olukordades. Näiteks kui inimene kaotab töö või jääb pikemalt haigeks, siis 1/3 eestimaalastest peaks vastu vähem kui kuu aega,» selgitas Maripuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles