PRIA toetas maksuvõlglast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRIA silt
PRIA silt Foto: Urmas Luik

Riigile üle 22 000 euro võlgu olev MTÜ Eesti Sojaliit sai hiljuti põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametilt (PRIA) turuarendustoetuseks ligi 101 000 eurot, kirjutab Äripäev.

Üle-eelmise aasta septembrist on Eesti Sojaliidul riigi ees käibemaksuvõlg, mis on praegu 17 000 euro suurune. Sellele lisandub 5100 euroni paisunud intress. Kuid sellest hoolimata andis PRIA liidule hiljuti järjekordse, ligi 101 000 euro suuruse toetuse.

«Selle toetusmeetme puhul ei ole PRIA-l võimalik takistada toetuse määramist ja maksmist sellisele maksuvõlglasest taotlejale, nagu oli MTÜ Eesti Sojaliit,» selgitas PRIA pressiesindaja Maris Sarv-Kaasik.

Kontrollitakse vaid MTÜ liikmete maksuvõlga. Järgnev põhjendus võib panna küll pead vangutama, ent vormiliselt on kõik korrektne ja vastab meetme määrusele.

Nimelt kontrollitakse turuarendustoetuse toetuse saamisel küll seda, et MTÜst taotleja liikmel ei oleks maksuvõlga, kuid taotleja enda maksuvõla puudumise nõuet meetme määrus ei sätesta. Seetõttu ei saa PRIA seda tingimuseks seada ja rakendusasutusena ei ole neil ka toetusega seotud nõuete kehtestamiseks pädevust.

Eesti Sojaliidu juhatuse liikme Urmas Matsalu sõnul tekkis käibemaksuvõlg sellest, et PRIA toetuste kasutamisel tõlgendati erinevalt sisendkäibemaksu arvestamist.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles