Finantsinspektsiooni hakkab tänasest juhtima Kilvar Kessler

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilvar Kessler.
Kilvar Kessler. Foto: Peeter Langovits

Täna võtab finantsinspektsiooni juhi ameti enda kanda Kilvar Kessler, kes on nii mõnelegi juba silma jäänud oma mõõkteravate väljaütlemistega, kirjutab Äripäev.

Kessleri seisukohavõtud börsiettevõtete läbipaistvuse ja turumanipulatsioonide kohta on olnud mõjuvad. «Tarmo Sild on kurjategija!» ja «Tooli süüdimõistmine lõpetas börsil kauboikapitalismi!» on vaid mõni näide.

Kessleri kriitikat tunda saanud Arco Vara juht Toomas Sild eile Kessleri uut ametit kommenteerida ei soovinud. «Igale ametisse astuvale juhile tuleb jõudu ja edu soovida. Kahjuks teie küsimustele sisuliseks vastamiseks puudub mul igasugune informatsioon ja oletustega ei soovi tegeleda,» vastas Sild e-kirjas.

Olari Taal: jagab asja. Kessler on seisnud vastamisi ka Eesti suurettevõtjatega, üks neist oli ettevõtja Olari Taal. Nimelt seadis inspektsioon toona kahtluse alla Taali sobivuse EfTEN Capitali nõu­kogu liikme kohale.

Nüüd hindab Taal Kesslerit paremaks juhiks kui äsja ametist lahkunud Raul Malmsteini.

«Kindlasti on ta asjalikum mees kui eelmine. Ta on konkreetsem ja jagab asja. Kõrvalt vaadates, ja ma vaatasin finantsinspektsiooni mingi aeg päris intensiivselt kõrvalt, siis olid inspektsiooni tööalased tulemused kõik suurelt jaolt Kessleri vastutusalast tulnud,» märkis Taal tunnustavalt.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles