Venemaa leevendab aasta lõpuks välisinvesteeringute regulatsioone

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa jõuab selle aasta lõpuks ühele poole riigi strateegilistesse majandusharudesse tehtavate investeeringute reguleerimise muudatustega, kinnitas peaminister Vladimir Putin.

Välisinvesteeringud Venemaale kahanesid eelmisel aastal 16 protsenti. «Sel aastal tahame me seda trendi muuta ning töötame selle nimel mitmel rindel korraga,» Vahendas Ria Novosti Putini sõnu. '

Putin märkis, et investeeringute kaasamiseks tahetakse investeerimiskliimat parandada, vähendada bürokraatlikke piiranguid ning vaadata ümber strateegilistesse majandusharudesse tehtavate investeeringutele kehtestatud regulatsioonid.

Rahvuslike maavarade, tuuma-, kaitse-, kosmose-, kalatööstusesse ning lisaks teistesse, kokku 42 strateegilisse sektorisse plaanitavad välisinvesteeringud peavad praegu saama esmalt valitsuse heakskiidu.

Putin ei välistanud ka imporditollide vähendamist ning teiste majanduslanguse ajal kehtestatud protektsionismimehhanismide kaotamist. Varem on Putin öelnud, et tolli ning tariifide kaitsemeetmed vaadatakse üle vaid erandkorras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles